Zašto Afrodita+

Prirodni materijali


 

Vrijeme je da se vratimo prirodi. Afrodita+ proizvodi napravljeni su od malog broja jednostavnih, prirodnih i zdravih materijala.


  • Organski pamuk


 

Svi naši pamučni proizvodi napravljeni su od 100% organskog pamuka. On je nježan za kožu, mekan i pruža veliku moć upijanja.

 

  • Održiva celulozna pulpa


 

Naši higijenski ulošci napravljeni su od potpuno prirodne celulozne pulpe proizvedene u Švedskoj, ekološki održivim sistemima. Ovaj materijal dolazi iz održivih šuma nordijske smreke i bora, a proizveden je bez korištenja štetnog hlora u procesu izbjeljivanja. Proizvodi ga evropski najveći proizvođač, koji je najveći privatni vlasnik šuma na svijetu, a za svako sasječeno drvo on posadi novo. Ova činjenica, ali i posjedovanje FSC i PEFC certifikata, potvrda je o održivom procesu upravljanja šumama od ekološke, socijalne i ekonomske koristi. Ova pulpa služi kao prirodni sloj za upijanje tečnosti, koji ne isušuje kožu i ne šteti intimnom zdravlju, za razliku od plastičnih polimera naftnog porijekla koji vrše ovu funkciju kod savremenih uložaka

Bez parfema, boja i drugih hemikalijaSvi naši proizvodi napravljeni su bez prisustva umjetnih parfema, boja, hlora i bilo kojih drugih hemikalija koje mogu biti štetne za kožu ili intimno zdravlje.

Intimno zdravljeNeprirodni savremeni higijenski ulošci sadrže razne toksične materijale poput dioksina iz izbjeljivača, umjetnih boja, parfema, te najštetnije, industrijskih hemikalija naftnog porijekla koje se koriste u proizvodnji sintetičke plastike („polimera“), koje povećavaju moć upijanja ovih uložaka na jako neprirodan i štetan način, dehidriranjem. Sve ove hemikalije cijelog života, kroz jako propusnu kožu vaginalnog područja, ulaze u organizam žena i uzrokuju mnoge poremećaje i bolesti kao što su alergijski osipi, hormonski poremećaji, neregularne menstruacije, neplodnost, vanmaterične trudnoće, rak grlića maternice i tako dalje.


Nasuprot ovome, Afrodita+ ulošci napravljeni su od posebno izabranih prirodnih materijala i svoju funkciju obavljaju prirodnim procesom upijanja, bez dehidriranja kože, a zbog toga što ne sadrže toksične hemikalije, nisu štetni za intimno zdravlje.

Preporučeno od strane doktoraKao potvrda za navedeno nepostojanje štetnog efekta za žensko zdravlje i važnost prirodnih materijala, svjedoče i preporuke od strane doktora. Mnogi ginekolozi svojim pacijentima savjetuju prirodne proizvode, a posebno pamučne uloške u mrežici svim porodiljama, trudnicama i ženama osjetljive kože ili ženama koje imaju problema sa intimnim zdravljem.


Evo i šta o našim proizvodima kaže jedna od najboljih doktorica ginekologije, prof. dr. sci. med Elmira Hajder:„…Kao doktor mogu reći, da je danas većina upotrebnih stvari, poput kozmetike i šampona, izrađena od rafinirane nafte. To može dovesti do hormonalne neuravnotežnosti. Žene koje pate od jakih menstrualnih bolova, mogu očekivati poboljšanje ako počnu koristiti pamučne uloške. Za Vaše zdravlje nije potrebna velika količina novca. Dovoljno je izabrati malo kvalitetniji, makar i malo skuplji, prirodni pamučni uložak za najosjetljiviji dio Vašeg tijela. Moja preporuka su ulošci Lana.“

   Ravnopravnost žena


 

Sve što Afrodita+ radi, radi imajući jedno na umu: ženu. Naši kupci su žene i svojim proizvodima mi brinemo o njihovim potrebama, njegi, ljepoti, zdravlju i životu. O tome mislimo dok proizvodimo trenutne proizvode, ali i dok smišljamo nove. Osim što su žene naši kupci, one su i naši vlasnici, direktori, ali i većina zaposlenih.

Stoga je naša vodilja „od žena ženama“, a naš cilj pomoći ženama da kroz svoj brzi savremeni život idu bezbrižnije, sretnije, zdravije i ravnopravnije.

   Domaći brend

 

Afrodita+ jedini je proizvođač prirodnih higijenskih uložaka, blaznica i vata u BiH. Podržimo domaću proizvodnju, zapošljavanje i cjelokupnu ekonomiju naše države. Budimo odgovorni građani. Kupujmo domaće.

Certificirano ISO certifikatima

Afrodita+ proizvodi napravljeni su u BiH, ali u skladu sa EU standardima kvalitete. Ovo potvrđuju tri ISO certifikata koje posjedujemo: 

ISO 14001:2015, ISO 9001:2015 i ISO 22000:2018.

 

 

Dizajn bez naslova (78)

Certificirano ISO certifikatima

Afrodita+ proizvodi napravljeni su u BiH, ali u skladu sa EU standardima kvalitete. Ovo potvrđuju tri ISO certifikata koje posjedujemo: 

ISO 14001:2015, ISO 9001:2015 i ISO 22000:2018.