U nastavku pročitajte kratki tekst koji je za Vas kao poruku uputila prof. Dr. Sci. Med Elmira Hajder, jedna od najuglednijih doktorica u oblasti ginekologije u BiH.

 

„Prisutna je rasprava šta je bolje: plastični uložak ili pamučni uložak. Plastični ulošci (koji su jeftiniji od pamučnih) uglavnom su napravljeni od rafinirane nafte. Ovaj se hemijski toksin apsorbira u maternicu preko genitalija. Supstanca rafinirane nafte, koja je absorbirana u maternicu, ne samo da povećava rizik od neplodnosti i upale vrata maternice, nego povećava i mogućnost nastanka raka maternice. Postoje podaci koji govore o tome da korištenje plastičnih uložaka tokom trudnoće može negativno utjecati na stanje fetusa. Koža genitalija, po nekim studijama, apsorbira do 42% toksina u tijelo, što ukazuje na to da su genitalije jedan od najosjetljivijih dijelova tijela i lako apsorbiraju toksine.

 

Prednost pamučnih uložaka nije samo sigurnost, nego i redukcija menstrualne boli i količine menstrualne krvi.

 

Kao doktor mogu reći, da je danas većina upotrebnih stvari, poput kozmetike i šampona, izrađena od rafinirane nafte. To može dovesti do hormonalne neuravnotežnosti.  Žene koje pate od jakih menstrualnih bolova, moguo čekivati poboljšanje ako počnu koristiti pamučne uloške.

 

Za Vaše zdravlje nije potrebna velika količina novca. Dovoljno je izabrati malo kvalitetniji, makar i malo skuplji, prirodni pamučni uložak za najosjetljiviji dio Vašeg tijela. „

 

Tim Afrodita+ je tu da osigura upravo takve, najkvalitetnije i najzdravije proizvode za zaštitu i njegu reproduktivnog zdravlja.